Дежурен број: 078 393 757
032 / 393-757

Амбуланта

Во нашата болница се вршат сите видови гинеколошки прегледи по највисоки стандарди и со најсовремена апаратура. Најголемата улога во остварување и навремено дијагностицирање на сите абнормалности, ја има тимот составен од врвни специјалисти и медицински сестри. Нивната дејност е од есенцијално значење за сите сфери во болницата. Тие се всушност мостот помеѓу специјалистите и пациентите.

  • Гинеколошки прегледи, дијагностика, лекување.
  • 2D, 3D, 4D, 5D- FRV ултразвук
  • Видео колпоскопија , ПАП тест
  • Биопсија на грлото на матката кај преканцерози, вадење на полипи,
  • Лекување ранички на грлото на матката со хирушки CO2 ласер
  • Хистероскопски операции
  • Пункции на цисти
  • Комплетни микробиолошки брисеви
  • ХПВ типизација
  • Поставување и вадење спирала
Skip to content