Дежурен број: 078 393 757
032 / 393-757

Гинекологија

Гинеколошко – акушерскиот оддел е организирана како дијагностичко- терапевтска установа, во којашто сите најсовремени испитувања и третмани се извршуваат амбулантно, во текот на само еден ден. Ги нудиме следниве услуги:

 • Гинеколошки преглед и консултации
 • Колпоскопија
 • Папа-Николау (ПАП) тест
 • Дијагностика и типизација на HPV (Human Papilloma Virus)
 • Секаков вид микробиолошки брисеви
 • Ултразвучен преглед со вагинална и абдоминална сонда на 5D-ултразвучен апарат Samsung UGEO WS80A with Elite
 • Најрана дијагностика на бременост
 • Контрола на бременост со скрининг на аномалиите на плодот
 • Ултразвучна мамографија (ехо на дојки)
 • Испитување на сите видови репродуктивни хормони
 • Спермограм и ехо на тестиси
 • Дијагностика и лекување машки и женски стерилитет – инсеминација, отворање канали (HSSG)
 • Подготовка за IVF (вештачко оплодување)
 • Лекување цервикална патологија – електрокоагулација, хемиска и ултразвучна коагулација
 • Лекување апцеси на вагина
 • Лекување полово преносливи болести
 • Лекување кондиломи
 • Местење и вадење спирала
 • Контрацептивна консултација

Прочитај повеќе

Skip to content