Дежурен број: 078 393 757
032 / 393-757
Др. Коста Василевски

Коста Василевски

Д-р, спец. гинеколог акушер

СпецијалностГинекологија и акушерство
Области на Експертиза
 • Гинекологија
 • Акушерство
 • Лапароскопска хистеректомија
 • Радикална хистеректомија
 • Урогинеколошки интервенции
 Обуки и едукации
Абдоминална и лапароскопска радикална хистеректомија – Honor Health Scottsdale Shea Medical center- Феникс, Аризона САД – 2006 година. Минимална инвазивна хирургија во урогинекологија Медицински универзитет Копенхаген Данска – 2011 година. TVT, TOT, mini sling – Медицински универзитет Gemelli Рим Италија 2012 година. Радикална хистеректомија Клиничка болница Љубљана Словенија 2016 година. Оперативен третман на генитален пролапс – сакропексија и сакроколпопексија. Оперативни процедури што ги извршува лапароскопски, абдоминални и вагинални оперативни интервенции, урогинеколошки оперативни интервенции, оперативен третман на малигни заболувања.
Лапароскопска хистеректомија со или без аднексектомија, лапароскопско отстранување на циста на јајниците, лапароскопско отстранување на миоми на матката, лапароскопски третман на ендометриоза, хистероскопски дијагностички и оперативни интервенции. Оперативни интервенции за пролапс на гениталните органи  и оперативен третман на стрес инконтиненција.
 Членство
Здружени на гинеколози и акушери на Р.С.Македонија, Здружение на урогинекологија и реконструктивна карлична хирургија на Р.С.Македонија, ESGO – Европско здружение за гинеколошка онкологија, IUGA- интернационална урогинеколошка асоцијација, ICS – интернационално друштво за континенција, MESGE – средно европско друштво за ендоскопска гинекологија.
 Медицинско образование
Медицински факултет Свети Кирил и Методиј Скопје – 1995 година
Завршена специјализација по гинекологија и акушерство Медицински факултет – Свети Кирил и Методиј Скопје– 2001година
 Работно искуство
 • КлиничкиЦентар-Приштина 1991-1993
 • Гинеколошка акушерска клиника Скопје 1993-1995
 • КлиничкиЦентар–Тетово 1995 -2005
 • ПриватнаБолница – РеМедика Скопје  2005-2022
 • One Hospital – Тетово 2022-2024
 • Странски јазици – англиски
Skip to content