Дежурен број: 078 393 757
032 / 393-757
Ангела Мицова

Ангела Мицова

М-р, спец. фармацевт-ембриолог

СпецијалностЕмбриологија
Области на Експертиза
  • Ембриологија
  • Донорство, административни процедури околу донорски програми
  • Фармакологија

  М-р спец. Анѓела Мицова е дел од тимот на ембриолози во нашиот Центар за ИН ВИТРО.
Специјалист по фармаковигиланца со одбранет специјалистички труд на Универзитетот „Св. Кирил и Методиј“ на тема ,,Фарнаковигиланца во период на бременост” (2023). Магистрира на Медицинскиот факултет при Универзитетот ,,Гоце Делчев” – Штип и се стекнува со титулата – магистер по фармација. Дипломира на Медицинскиот факултет при Универзитетот ,,Гоце Делчев” – Штип. Има завршено средно медицинско образование.
Работно искуство:
Агенција за лекови и медицински средства ,,МАЛМЕД” – Скопје (2015 – 2023); 
Приватна аптека (2014 – 2015);
Изготвување на информации за лекови, фармакоекономски и фармако – епидемиолошки мислења, увоз на лекови и медицински средства и лиценцирање;
Долгогодишно искуство и знаења од областа на донорството, административните процедури околу донорските програми, фармакологијата и ембриологијата воопшто и др.
Конгреси и проекти:
Има учествувано на конгреси и во низа проекти во земјава и во странство и тоа: Букурешт – Романија, Будва – Црна Гора, Охрид – Македонија, Скопје – Македонија, Штип – Македонија и сл.
Денес е дел од тимот на ембриолози во Болница ,,Д-р Органџиски” – Штип.

Skip to content