Дежурен број: 078 393 757
032 / 393-757

Една од најстарите родилки во Европа (59-годишна) е пациентка на д-р Стојан Органџиски

Една од најстарите родилки во Европа (59-годишна) е пациентка на д-р Стојан Органџиски На речиси 60 години се породи пациентка на д-р Стојан Органџиски, по успешно спроведена ин витро процедура. Здраво машко бебе дојде на свет со тежина од 3200 грама, зачнато кај нас, со следена

Read More

Првата живородена четворка е зачната во Штип, во клиниката „Д-р Органџиски“

Првата живородена четворка е зачната во Штип Првата живородена четворка во Македонија и на Балканот е зачната во Штип, благодарение на прим. д-р Ванчо Органџиски. Бременоста е постигната со биомедицинско потпомогнато оплодување во нашата клиника. Приказот од ултразвук пред 27 години покажа четири прекрасни дечиња, зачнати

Read More

Болницата „Д-р Органџиски“ е добитник на Признание за најдоброто од Истокот во областа на здравството

Болницата „Д-р Органџиски“ е добитник на Признание за најдоброто од Истокот во областа на здравството Болницата „Д-р Органџиски“ беше меѓу најдоброто од Истокот на истоимената манифестација која ја организираа новинарите од Источниот Регион. Признанието за најдоброто од здравството припадна токму на Болницата „Д-р Органџиски“ поради долгогодишната

Read More

Отворена Болницата за гинекологија и акушерство „Д-р Органџиски“ – прва во Источна Македонија

Отворена Болницата за гинекологија и акушерство „Д-р Органџиски“ – прва во Источна Македонија На 29 јануари 2023 година, Истокот ја доби Новата специјализирана болница по гинекологија и акушерство „Д-р Органиџиски“. Свеченото отворање го означи почетокот на работата на Болницата и на Штип му го оправда епитетот

Read More
Skip to content